3 Redenen om voor de XGIMI Aura Laser TV te kiezen

Waarom zou je een XGIMI Aura Laser TV kopen? je hebt waarschijnlijk een mooie grote televisie in de kamer staan en ziet het nut van een laser TV nog niet zo in. En daar gaan we nú verandering in brengen. In deze blog leggen we je uit waarom de Aura Laser TV binnenkort bij jou in de woonkamer moet komen te staan. En met drie redenen hebben we ons nog behoorlijk in moeten houden!

1 Geen televisie of beamer/ scherm

Een laser TV is het beste alternatief voor een televisie of beamer. Nadeel van een traditionele TV is dat deze vaak erg groot zijn. Veel mensen ervaren een TV als lelijk omdat het een groot zwart vlak is als deze uitstaat. En omdat een TV bij veel mensen in de woonkamer staat wil men dit liever niet. In kleinere woningen of studio’s is een grote TV overigens een echte sta-in-de-weg.

Een beamer is ook een goede manier om TV of film te kijken. Wel moet een beamer op enkele meters van het scherm geplaatst worden. Dit betekent dat de deze midden in de woonkamer komt te staan of aan een beugel midden op het plafond. In veel situaties dus niet ideaal. Daarnaast is het ophangen van een beamer aan het plafond bijvoorbeeld niet toegestaan in huurwoningen. Schijnt de zon in de ruimte waar je wilt kijken dan is de beeldkwaliteit van veel beamers ook niet optimaal. Dat kan dus beter.

Wil je toch een groot beeld maar geen groot apparaat in je woonkamer zetten? Dan is de XGIMI Aura Laser TV een goede oplossing. De Aura is eigenlijk een soort beamer maar dan een die je op nog geen 25cm van het projectiescherm afzet. Projecteren op een muur kan ook uitstekend en is ideaal voor kleinere ruimtes. De XGIMI Aura Laser TV zet je gewoon op een kaste of meubel en de projectie op de muur. De Aura Laser TV is ongeveer 60 x 40 groot en nog geen 15 cm hoog. Hij ziet er trouwens écht super premium uit met zijn zilver met zwarte afwerking.

2 Super hoge beeldkwaliteit

Een TV zoek je normaal gesproken uit om het uiterlijk, functionaliteit en beeldkwaliteit. Uiterlijk, check… functionaliteit, check… De XGIMI Aura Laser TV is de beste in zijn klasse. En dit zonder concessies te doen aan beeld- of geluidskwaliteit, dat zit namelijk wel goed bij deze TV. Door de geavanceerde hardware en LED techniek is het beeld ook bij binnenvallend zonlicht nog perfect zichtbaar. In onze eerdere blog hebben we al veel verteld over de Aura maar hieronder volgt een korte samenvatting van belangrijke features en eigenschappen die ervoor zorgen dat deze laser tv de beste beeld- en geluidservaring bezorgt.

  • Lichterkte van 2400 ANSI Lumen voor duidelijke projecties bij dag- en zonlicht
  • Krachtig Harman/Kardon audio systeem van 3x 15 watt
  • 8-punts Auto Keystone Correctie zorgt voor vertekeningsvrij beeld
  • Automatische kadrerings- en scherpstelfunctie voor optimale beeldkwaliteit
  • Diverse digitale optimalisatie functies: X-VUE 2.0, HDR10+, en MEMC

3 Multimedia & connectiviteit

Net zoals de XGIMI beamers werkt ook de Aura op Android TV. Voor dit systeem zijn meer dan 5000 apps verkrijgbaar die je op de TV kunt installeren. Zo zijn er in de Play Store apps voor de NPO, Videoland, Kijk en Disney Plus. Netflix kijken is ook mogelijk. In deze blog leggen we uit hoe je Netflix kunt kijken op de XGIMI Aura.

De XGIMI Aura Laser TV heeft alles aan boord om je favoriete tv-programma’s, films of series te kijken. Dankzij de drie HDMI aansluitingen sluit je je spelcomputer, tv-ontvanger of andere apparaten aan. Ieder apparaat ,et een HDMI uitgang kan gekoppeld worden met de Aura. Voor haperingsvrij 4K beelden streamen kun je de televisie draadloos of via de ethernet aansluiting met internet verbinden.

Via de geïntegreerde Google Chromecast stream je jouw favoriete content draadloos met de TV. Ook laptops zijn te koppelen via deze draadloze verbindingsmogelijkheid. Belangrijk is dat het apparaat zich in hetzelfde netwerk bevinden als de Aura.

Omdat audio minstens zo belangrijk is als video is ook daar aan gedacht. Via de optische audio in-en uitgang (SPDIF) verbind je audio en videoapparatuur met de hoogste geluidskwaliteit. En via de 3.5mm jack-aansluiting is het mogelijk om een hoofdtelefoon of externe speaker te verbinden. Maar waarom zou je, de geluidskwaliteit van de XGIMI Aura Laser TV is uitmuntend.

De XGIMI Aura is een televisie en Bluetooth speaker in één. De Aura heeft een geïntegreerd Harman/Kardon speakersysteem aan boord die je kunt gebruiken als draadloze luidspreker voor je telefoon of tablet. Via de app store is het ook mogelijk om de gratis Spotify app te downloaden. ook andere muziekdiensten zijn in de Play Store aanwezig. Met de Spotify app log je in met je bestaande Spotify account en speel je muziek via de Aura Laser TV. Handig om te weten, je kunt het beeld uitschakelen als de XGIMI in de speaker mudes staat.

Waarom een XGIMI Aura Laser TV?

De officiële adviesprijs van deze televisie is 2499,- euro, dit is al snel zo’n 500,- tot 3500,- euro voordeliger dan modellen van concurrerende merken. Daarnaast is de geluids- en beeldkwaliteit enorm goed en verschilt dit niet noemenswaardig veel met dat van de concurrent. De Aura biedt tal van verbindingsmogelijkheden (met draad en draadloos), om over de hoeveelheid apps nog maar te zwijgen.

De XGIMI Aura Laser TV is wat ons betreft het beste alternatief voor een beamer of “gewone tv” zonder enige concessie te hoeven doen.

Bekijk de XGIMI Aura in de TeqClub webshop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.teqclub.com bij WebwinkelKeur Reviews is 8.4/10 gebaseerd op 559 reviews.