Bezorgen & afhalen

Op deze pagina vindt u meer informatie over het Bezorgen en Afhalen van uw bestelling. Klik op het tabblad die voor u van toepassing is.

Bezorgingen

Hoe wordt uw pakket verzonden?

TeqClub verzendt bestellingen via PostNL/UPS/DPD/DHL. Zodra uw bestelling wordt verzonden of klaar staat voor verzending dan ontvangt u een mail met daarin de track n trace code. Daarmee kunt u uw PostNL verzending volgen.

Wanneer worden pakketten geleverd?

Bestellingen van TeqClub worden doordeweeks van Maandag tot en met Vrijdag bezorgt bij uw thuis. TeqClub belooft een levertijd van 1 – 2 werkdagen vanaf het moment van bestellen. TeqClub zal altijd proberen de volgende dag uw bestelling te leveren.

Voor alle bestellingen via PostNL wordt geleverd tussen 15:00 en 21:00. Bij uw track n trace, vindt u meer informatie.

Wat zijn de verzendkosten?

Alle bestellingen (boven de 50,-) worden gratis verzonden vanuit het warenhuis van TeqClub. U betaalt geen verzendkosten voor de verzending van uw product. Voor bestellingen onder de 50,- euro, wordt een klein verzendbedrag toegevoegd.

Voor retourzendingen zonder problemen aan het product vragen wij onze klanten om zelf de verzendkosten te betalen. Wij helpen u op weg met een automatisch verzendlabel waardoor u slechts in een paar klikken al klaar bent om uw bestelling terug te sturen. Uw pakket zal worden teruggestuurd met een verzendlabel van PostNL. De tarieven voor het terugsturen van uw pakket vindt u op de website van PostNL (link)

Als u een probleem heeft met uw product zoals een reparatie of u wilt het product retourneren omdat het niet compleet is, dan ontvangt u van ons een verzendlabel voor de verzending van uw product.

Waar kan ik mijn Tracking link invullen?

Voor het volgen van uw bestelling ontvangt u een Tracking link na uw betaling in uw mail. Het is mogelijk dat onze mail iets later aankomt. Wij zullen ten allen tijden proberen uw link binnen een dag naar u toe te sturen.

Heeft u geen Tracking link ontvangen in uw mail?

Controleer altijd uw spam folder van de mail service die u gebruikt. Het is mogelijk dat onze mail door een filter wordt tegen gehouden. Als u binnen een dag geen mail heeft ontvangen en er staat niks in uw spam folder, neem dan contact op met onze klantenservice

Afhalen

Hoe kiest u voor het afhalen van uw bestelling?

U kunt tijdens het bestelproces aangeven hoe u uw bestelling wilt ontvangen. Wij geven daarvoor de optie om het thuis te ontvangen of het af te halen op onze locatie of een servicepoint naar keuze.

Waar haal ik mijn pakket op?

Indien u graag op een fysieke locatie uw bestelling wilt komen ophalen, dan kunt contact met ons opnemen voor een ophaalafspraak. Het afhalen van uw bestelling gebeurt vanuit onze locatie in Amsterdam.