Welke Dreame stofzuigers is de stofzuiger voor jou?

Review Dreame modellen

Niemand is fan van stofzuigen, tenzij je daar de tijd voor heb. Vaak willen mensen snel en zonder veel moeite het huis weer netjes krijgen. Het selecteren van de juiste stofzuiger voor uw huis kan een lange taak zijn, en met de toenemende populariteit van robot- en snoerloze stofzuigers is de beslissing alleen maar uitdagender geworden. Hoewel zowel robotstofzuigers als snoerloze stofzuigers hun unieke voordelen bieden, kan het moeilijk zijn om te bepalen welke stofzuiger het beste bij u en uw huis past.

In deze vergelijkende blog behandelen we de verschillen tussen onze robotstofzuigers en snoerloze stofzuigers, en belichten we hun verschillen om u te helpen een beslissing te nemen. Er zijn meerdere Dreame modellen beschikbaar op TeqClub, wij hebben deze 4 uitgekozen omdat de verschillen met de S/Pro/Max vaak in de capaciteit zit.

Content tabel

 1. Dreame L10 Ultra
 2. Dreame H12 Pro
 3. Dreame D10s Plus
 4. Dreame M12
Image

Dreame L10 Ultra

Belangrijkste punt(en): LiDAR – Ingebouwde stofbak, schoon- en vieswaterbak

Bekijk het product

Waarom dit model?

Haal volledig je handen af van het schoonmaken met de L10 Ultra. Deze robotstofzuiger is volledig automatisch. Hoe automatisch? Uit testen die wij hebben gedaan hoef je een maand lang niet om te kijken naar deze robot. Na elke schoonmaakbeurt keert de robot automatisch terug naar zijn basis station om daar op te laden. Het mooie hiervan is dat hij precies berekent wat hij al heeft schoongemaakt om vervolgens weer verder te gaan als de batterij leeg is.

De L10 Ultra is uniek omdat hij het vuil zelf uit de robot haalt en vervolgens opslaat in de stofbak. Aan het einde van de maand kijk je even of hij geleegd moet worden en maak je hem met gemak schoon. Over schoon gesproken. Deze robot kan ook dweilen! Nou wil je alleen niet dat het gaat stinken en de dweilpads eenmalig te gebruiken zijn. Gelukkig hoeft dat niet, want het basisstation maakt ook de dweilpads schoon en droog. Dankzij de vieze water en schone water tank, wordt het vuil afgevoerd en de pads schoon gemaakt.

De nieuwe LiDAR technologie zorgt ervoor dat de robot altijd weet waar hij is en wat er voor hem staat. Zo kan hij een nauwkeurige kaart maken in 3D waarbij stoelen, tafels en huisdieren worden erkend. Stel dat de robot aan het dweilen is en hij moet over tapijt dankzij de 3D LiDAR technologie weet hij precies waar het tapijt is. Zo kan de L10 Ultra exact zien wanneer hij de dweilpads op moet tillen om ze niet over het tapijt te slepen.

Voor wie is dit deze stofzuiger

Deze robotstofzuiger is een pakket compleet! Hij doet alles uit zichzelf van drogen, vegen, dweilen en kan slim om zich heen kijken. Daarom raden wij deze robotstofzuiger aan de druk werkende mensen. Kom jij laat thuis en heb je in het weekend andere zaken of hobby’s, dan is deze Dreame L10 Ultra de bot voor jou! Laat hem gewoon draaien en ruim hem eens in de maand op. Gebruik je vaak de dweil optie, zorg er dan voor dat het water ververst wordt in het weekend, zodat je vloer ook mooi schoon kan blijven.

Pros

 • LiDAR technologie is nog scherper en strakker in het maken van een kaart.
 • Tilt de dweilpads omhoog voor tapijt, zodat het geen sporen achterlaat.
 • De dweil technologie kan met een volle tank 200m2 schoonmaken.

Cons

 • Een beperkte stofbak die je na een maand moet leeghalen.
 • De waterbak vult zichzelf niet bij en moet worden ververst.
 • Beperkte hoogte weerhoudt hem van het reinigen van een hoogpolig tapijt.
Image

Dreame H12 Pro

Belangrijkste punt(en): Droogt automatisch – Ontworpen voor randen

Bekijk het product

Waarom dit model?

De Dreame H12 Pro stofzuiger is een veelzijdige stofzuiger die een hoop functies biedt om je te helpen je huis schoon en netjes te houden. Een van de belangrijkste kenmerken van de H12 Pro is de natte en droge reinigingsfunctie, waarmee je zowel droog als nat vuil met gemak kunt oppakken. Dit maakt het apparaat perfect voor het opruimen van alledaagse vlekken en rommel, maar ook voor een grondige dieptereiniging van tapijten, hardhouten vloeren en andere oppervlakken.

Een andere geweldige functie van de H12 Pro is de mogelijkheid om tegelijkertijd te stofzuigen en te dweilen. Deze functie is vooral handig om harde vloeren schoon en vrij van vuil, stof en vlekken te houden. In plaats van te moeten wisselen tussen een stofzuiger en een mop, kunt u met de H12 Pro beide taken tegelijk uitvoeren, waardoor u tijd en moeite bespaart. De dweil functie gebruikt een systeem waarbij de roller boven wordt natgemaakt om vervolgens de vloer schoon te maken met water, zodat uw vloeren er brandschoon uitzien.

Tot slot heeft de H12 Pro nog een reeks andere functies die hem tot een onmisbaar schoonmaakapparaat maken. De motor van de stofzuiger is uitgerust met een borstelloze motor die een sterke zuigkracht genereert, zodat u zelfs de moeilijkste rommel met gemak kunt schoonmaken. De stofbak is gemakkelijk te legen, en de borstel is speciaal ontworpen om elk hoekje en gaatje schoon te maken, en pikt vuil op langs randen zo klein als 3 mm. Kortom, de Dreame H12 Pro stofzuiger is een veelzijdige, krachtige en efficiënte schoonmaakhulp die uw leven gemakkelijker en uw huis schoner zal maken.

Voor wie is dit deze stofzuiger

De Dreame H12 Pro stofzuiger is een uitstekende keuze voor huishoudens met jonge kinderen of huisdieren, omdat het kan helpen om uw vloeren schoon en vrij van modder, vuil en etensresten te houden. De krachtige zuigkracht en roterende borstel van de H12 Pro zijn speciaal ontworpen om zowel klein als groot vuil op te pakken, zodat uw vloeren brandschoon worden achtergelaten. De H12 Pro is ook ontworpen met het oog op veiligheid, met een HEPA-filter dat 99,97% van het stof en de allergenen opvangt. Dit maakt het een uitstekende keuze voor huishoudens met jonge kinderen of huisdieren die kwetsbaarder zijn voor allergenen en vervuiling.

Kortom, de Dreame H12 Pro stofzuiger is een zeer veelzijdige en efficiënte schoonmaakhulp die kan helpen om uw schoonmaaktaken te vereenvoudigen en uw huis schoon en hygiënisch te houden. Zijn 2-in-1 stofzuig- en dweilfuncties, krachtige zuigkracht en geavanceerde filter maken het een ideale keuze voor huishoudens met jonge kinderen of huisdieren.

Pros

 • De H12 Pro neemt alle kleine hoekjes mee.
 • Het 2-in-1 concept werkt goed en snel met dweilen en zuigen tegelijkertijd.
 • Makkelijk in gebruik dankzij slechts een paar knoppen, maar met genoeg mogelijkheden.

Cons

 • De vierkante borstel heeft moeite met ronde bochten.
 • De H12 Pro kan enkel vooruit schoonmaken.
 • De stofzuiger is zwaarder dan een standaard stofzuiger ook zonder water.
Image

Dreame D10s Pro

Belangrijkste punt(en): Compact en slim – 65 dagen uit zichzelf

Bekijk het product

Waarom dit model?

Als u op zoek bent naar een geavanceerde en efficiënte robotstofzuiger, kijk dan niet verder dan de Dreame D10s Pro. Deze slimme stofzuiger heeft een opmerkelijke zuigkracht van 5000 Pa, die efficiënt elk beetje stof van alle soorten vloeren opruimt. De borstel zonder haren is ongelooflijk veelzijdig, hij komt diep in tapijten om onderliggend stof te verwijderen, pakt vuil op van harde vloeren, en voorkomt klitten, waardoor je huis elke keer een grondige, uitgebreide schoonmaakbeurt krijgt.

Bovendien hoeft u zich geen zorgen te maken over het regelmatig vervangen van de zak, want de robotstofzuiger kan tot 65 dagen schoonmaken voordat hij moet worden vervangen. Dankzij de stofzak van 4 liter en het E12 HEP-filter dat tot 99,5% van het stof opvangt, kunt u genieten van schone, frisse lucht terwijl u zich ontspant in uw huis.

Een van de meest indrukwekkende kenmerken van de D10S Pro is het geavanceerde AI-systeem, waardoor de robotstofzuiger gemakkelijk rond objecten zoals schoenen, apparaten en stoelpoten kan navigeren. Hij kan zelfs kamers herkennen en zo een kaart van uw huis maken voor een efficiënte reiniging per zone. En met zijn 5200 mAh batterij kan de robot tot 280 minuten schoonmaken voordat hij moet worden opgeladen. Als je een groter huis hebt dan hij in één sessie kan schoonmaken, geen paniek. De robotstofzuiger gaat verder waar hij was gebleven als de batterij weer vol is.

Voor wie is dit deze stofzuiger

Als je een drukbezet persoon bent die op zoek is naar een slimmere manier om een schoon huis te onderhouden, dan is de Dreame D10s Pro een uitstekende investering. Deze geavanceerde robotstofzuiger is ideaal voor mensen die een uitgebreide schoonmaakervaring willen zonder al te veel moeite te doen. Drukke professionals die niet genoeg tijd hebben om hun huis schoon te maken, kunnen ook profiteren van de geavanceerde functies van de D10s Pro. Hij maakt grondig en efficiënt schoon zonder dat er toezicht nodig is, waardoor het een ideale keuze is voor mensen die veel onderweg zijn.

Pros

 • Volledig automatisch dankzij object herkennende AI.
 • Pas na ~65 dagen de stofzak verwisselen voor een nieuwe.
 • Gaat automatisch door waar hij is gebleven als de batterij leeg is.

Cons

 • Geen roterende dweilpads voor een strakke dweil kwaliteit.
 • Moeite met het ontwijken van kleine kabels die op de grond liggen.
 • Is voornamelijk gefocust op stof en vuil, vuil groter dan de hoogte wordt niet meegenomen.
Image

Dreame M12

Belangrijkste punt(en): Langer schoonmaken en meer mogelijkheden

Bekijk het product

Waarom dit model?

Op zoek naar een krachtige, maar veelzijdige snoerloze stofzuiger? Kijk dan niet verder dan de Dreame M12. Hoewel het lijkt op de H12 Pro, zijn er een paar belangrijke verschillen die het verschil kunnen maken als het gaat om uw schoonmaak routine. Om te beginnen heeft de M12 een indrukwekkende batterijduur van maximaal 4 uur, wat betekent dat je langer kunt schoonmaken zonder onderbreking. Daarnaast krijgt u een kortere zuigkop voor het schoonmaken van kleine ruimtes, een 2-in-1 kop met een flexibele slang, en zelfs een handige muurbevestiging om uw stofzuiger op te bergen als u hem niet gebruikt.

Als u klaar bent met schoonmaken, plaatst u de stofzuiger in het oplaadstation en drukt u op een knop om de borstel automatisch te reinigen. Dit bespaart u niet alleen tijd en moeite, maar zorgt er ook voor dat uw M12 altijd klaar is voor de volgende schoonmaakbeurt. Natuurlijk is een stofzuiger zo goed als zijn zuigkracht. Gelukkig levert de M12 dat in overvloed. Hij is sterk genoeg om zichzelf voort te trekken, zodat u niet al het werk zelf hoeft te doen. Met de verschillende opzetborstels en reinigingsstanden om uit te kiezen kan de M12 elke puinhoop aan, zowel groot of klein.

Kortom, de Dreame M12 is een topklasse snoerloze stofzuiger die zeker indruk zal maken. Met zijn lange levensduur van de batterij, veelzijdige bijlagen en handige zelfreinigende functie is het de perfecte tool om uw huis schoon en netjes te houden.

Voor wie is dit deze stofzuiger

De Dreame M12 is een geweldige keuze voor iedereen die waarde hecht aan gemak en die thuis huisdieren heeft. Met zijn lange levensduur van de batterij, zelfreinigende functie, en gespecialiseerde huisdier haar opzetstuk, maakt de M12 het schoonmaken snel en gemakkelijk. Mensen met grote huizen hoeven zich geen zorgen te maken met de 4 uur durende batterij. Kortom, als u op zoek bent naar een veelzijdige en krachtige snoerloze stofzuiger, dan is de M12 zeker een topper.

Pros

 • De handige zelfschoonmaak houdt de stofzuiger schoon voor een lange levensduur.
 • Handige extra’s om zo alle hoeken en planken te bereiken.
 • Zowel groot als klein met de kleinere stofbak voor handheld schoonmaken.

Cons

 • Beperkte batterij van 4 uur.
 • Mindersterk dan een bekabelde stofzuiger.
 • Een beetje zwaar als stofzuiger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.teqclub.com bij WebwinkelKeur Reviews is 8.5/10 gebaseerd op 553 reviews.