Hoe activeer ik DJI Care Refresh voor mijn DJI drone

Hoe werkt de activatie van DJI Care Refresh

In deze blog leggen wij alle manieren uit om uw DJI Care Refresh te activeren voor uw drone. Er zijn verschillende manieren beschikbaar om uw DJI Care Refresh te activeren.

De informatie uit deze blog is toepasbaar op alle DJI Care Refresh plannen. Als u merkt dat de berichten op uw scherm afwijken van de informatie hier gegeven, neem dan contact op met de klantenservice.

U kunt altijd controleren of uw Care Refresh geactiveerd is op uw drone door uw serienummer in te voeren op de volgende website: https://service.dji.com/djicare/coverage

Activatie methodes

DJI Care Refresh kan op 2 manieren worden geactiveerd. U kunt uw Care pakket activeren via:

  • Via de website van DJI
  • Via de app naar de website

Na 48 uur van het opstarten van de drone moet de aanmelding op een andere manier gedaan worden. Daarvoor kunt u een filmpje maken ter verificatie van de ‘nog’ werkende drone. Lees alles over het maken van het filmpje en de instructies onderaan deze pagina.

Via de website van DJI

Als u uw Care Refresh wilt activeren voor uw drone raden wij aan om dit te doen op een browser van uw computer. Let daarbij op voor Adblockers en andere addons die mogelijk pop-ups blokkeren. (Als het op uw eigen browser niet lukt probeer dan een browser die u nooit gebruikt, Ex. Microsoft Edge of Opera).

stap 1: Naar de website

Klik op de link hiernaast om direct naar de activatie website te gaan: https://service.dji.com/care/active
Als u correct op de website terecht bent gekomen dan ziet u nu een scherm zoals op de foto hieronder.

let op: Het kan zijn dat de website in een andere taal wordt weergeven, verander de taal naar Engels (rechtsbovenin) zodat u later niet in de problemen komt.

DJI Care activate site

Vul hier uw Activatie code in die heeft ontvangen via de mail of op het pakketje die u fysiek heeft ontvangen. Bij TeqClub ontvangt u altijd uw code via de mail en op uw account.

Stap 2: Het serienummer

De volgende stap is het invoeren van het serienummer van uw drone. U kunt het serienummer van uw drone vinden op verschillende locaties afhankelijk van het type drone. Als u niet direct het serienummer kan vinden kunt u altijd op de doos van het product kijken, en als u de app al heeft ingesteld dan kunt u het vinden in de DJI Fly app.

Voer uw serienummer in bij het venster op uw scherm en klik op ‘Next’

DJI Care Refresh stap 2

 

Stap 3: Uw eigen informatie

De volgende pagina vraagt om uw eigen informatie. Hierbij vult u uw naam, adres, telefoonnummer en email in. Tijdens het invullen van uw telefoonnummer kunt u het beste de volgende volgorde aan houden: Bv. 31612345678, u hoeft geen ‘+’ en ’00’ te gebruiken bij het invullen van uw telefoonnummer. Zorg ervoor dat het mailadres dat u invult uw primaire mailadres is, DJI zal namelijk via dit adres contact met u opnemen als u gebruikt maakt van de service.

Via de DJI Fly app

Zodra u uw drone voor de eerste keer aanmeld via de DJI Fly app, dan zal u worden gevraagd om de drone op uw DJI account te registreren. Tijdens die registratie krijgt u de optie om een DJI Care Refresh aan uw drone te koppelen. Als u kiest voor deze optie dan wordt u meegenomen naar de site hierboven. U kunt dan de stappen hierboven aanhouden, let er wel op dat de taal in het Engels staat ingesteld. Als u hem registreert met de Chinese tekst of een andere taal dan zult u verder ook met deze taal geregistreerd worden. De site zal over het algemeen de Engelse versie geven, mocht u toch een andere taal krijgen en lukt het niet om deze bovenin aan te passen, dan kunt het beste een computer gebruiken om de code in te voeren.

Na 48 uur Care Refresh gebruiken

Het kan gebeuren dat u pas na 48 uur de code heeft en alsnog gebruik wilt maken van DJI Care Refresh. Hiervoor hoeft u slechts een kort filmpje te maken waarin bepaalde onderdelen worden gefilmd. Volg de instructies van het bestand uit het volgende kopje om te zien welke onderdelen u moet filmen en welke stappen u onderneemt.

Via TeqClub ontvangt u altijd de code binnen 10-15 minuten in uw mail (check ook de spam folder).

Het maken van de video

Klik hier voor het instructie document

Voor het maken van de video filmt u de drone en uw controller. Nadat u de stappen uit de instructie hierboven heeft gefilmd raden wij aan om het filmpje om Youtube te plaatsen of een andere video site of Cloud opslag om het filmpje naar DJI te sturen. In het volgende voorbeeld gebruiken wij Youtube om uw filmpje te uploaden.

Yotube upload

Verberg uw video voor publiek

U krijgt na het selecteren van ‘video uploaden’ een nieuw venster waarin u uw videobestand kan selecteren. Vervolgens krijgt u dan een venster waarin u de naam en titel van de video kan aangeven. Geef deze een standaard naam maar vermeld wel dat het gaat om het volgende: “DJI Care Refresh verificatie video : [Model naam]”

In de beschrijving van uw video kunt u het beste het serienummer van uw drone plaatsen, zo heeft DJI altijd die info beschikbaar. U kunt dan vervolgens de stappen doorlopen tot op het laatste moment. Bij het kopje ‘zichtbaarheid’.

Youtube upload 2

Geef bij het kopje zichtbaarheid aan dat u de video wilt verbergen. Hierdoor verschijnt uw video niet openbaar en kunnen alleen mensen kijken die de link hebben. U kunt na het instellen van de zichtbaarheid doorgaan met het finaliseren van de upload. (zet uw computer en browser niet uit tijdens het uploaden).

Video versturen naar DJI

Nadat het uploaden van het filmpje is voltooid kunt u de link kopiëren naar uw mail. u kunt gebruik maken van het onderstaande tekst om die rechtstreeks te kopiëren en plakken in uw mail:

[Full name] Volledige naam:
[Address] Adres:
[Phonenumber] Telefoonnummer:
[Emailadress] Mailadres:
[Serialcode drone] Serienummer drone:
[Activation code] Activeringscode DJI Care Refresh:
Youtube video link:

Kopieer bovenstaande informatie en stuur uw mail naar Support@DJI.com .

Conclusie & tips

Hopelijk hebben wij u kunnen ondersteunen bij het activeren van uw DJI Care Refresh. Zo bent u zeker dat u rustig kunt genieten van uw drone vlucht zonder dat u bang hoeft te zijn dat hij plots verdwijnt.

Tip

Wij raden altijd aan om uw drone te zoeken als u hem kwijt raakt u kunt dit doen via de controller die de laatst bekende locatie zal weergeven. Het vervangen van een kapotte drone is voordeliger dan het gebruik van de Fly-away coverage. Toch kan het gebeuren dat de drone in zee verdwijnt of op een andere locatie waar u niet bij kan, dan komt de Fly-away coverage toch altijd nog goed van pas en bent u zeker dat u weer snel kunt vliegen.

 

Bent u een klant van TeqClub en heeft u nog vragen en/of opmerkingen neem dan contact op met onze klantenservice.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.teqclub.com bij WebwinkelKeur Reviews is 8.5/10 gebaseerd op 566 reviews.