Op reis met een Gimbal

Als je een keer iets met je telefoon gefilmd hebt of op internet filmpjes bekijkt die op de telefoon zijn opgenomen, dan herken je dat deze beelden vaak schudden of wazig is. Veel vakantie clips worden op de telefoon opgenomen en dat trilt sneller dan bijvoorbeeld een handycam. Tegenwoordig is het veel makkelijker om je telefoon te gebruiken bij het opnemen van activiteiten dan bijvoorbeeld een camera. Vooral videocamera’s zijn de laatste jaren veel uit de markt verdwenen (op professionele camera’s na). Toch zijn er mogelijkheden om jouw vakantie clips net iets mooier te maken. Hoe? aan de hand van gimbals.

Gimbals introductie

Gimbal DSLRGimbals zijn apparaten die jouw telefoon of camera stabiliseren zodat jij er betere beelden mee kan maken. De beelden zullen vooral veel minder bewegen, waardoor de focus beter blijft en dus ook meer scherpte. als je alleen de telefoon vasthoudt zal deze na verloop van tijd toch bewegen, de ingebouwde stabilisatie op de telefoons werkt door middel van software die de beelden zachter maakt en in het frame houdt. Hierdoor verlies je beeldkwaliteit en het beeld wordt minder scherp.

Om dat tegen te gaan is het gebruik van een gimbal een grote aanrader. Gimbals zijn er in allerlei soorten en maten, de grote versies zijn voornamelijk gemaakt voor spiegelreflex camera’s en die zijn veel te zwaar om mee te nemen op reis. Gelukkig zijn de gimbals voor smartphones veel kleiner.

Op reis

Zou het niet makkelijk zijn om zo’n grote gimbal op zak formaat te hebben? Dat is mogelijk met de gimbals van DJI en Insta360. Voornamelijk de laatste is een van de kleinste gimbals die je kan gebruiken voor je telefoon. Het voordeel van deze stabilisatoren is dat ze compact zijn in formaat en daardoor makkelijk mee te nemen zijn op reis.

Insta360 Flow
Insta360 Flow

 

DJI OM5

De DJI Osmo Mobile 5 is een moderne en opvouwbare gimbal van het merk DJI. Ook wel bekend van de drones die zij maken. De DJI OM5 heeft een stevige grip die comfortabel in de handen ligt. Het grootte voordeel van de DJI OM5 is dat de gimbal makkelijk kan worden opgevouwen om mee te nemen op reis. Dankzij het verlengbare stuk is het mogelijk om de gimbal als selfie stick te gebruiken.

Een ander voordeel is de ActiveTrack functie van de OM5 waarmee de gebruiker gevolgd wordt in het beeld. Zo kan jij je maximaal focussen op de activiteit en de gimbal volgt jouw als persoon in beeld.

 

Insta360 Flow

De Insta360 Flow-smartphone-gimbal met AI-trackingtechnologie maakt het gemakkelijk om tijdens het reizen stabiele en professioneel ogende videobeelden vast te leggen. Het alles-in-één ontwerp functioneert als een selfiestick, statief, powerbank en cardanische ophanging en biedt alles wat nodig is om onderweg hoogwaardige video’s te maken. Dankzij de AI-tracking kan de cardanische ophanging onderwerpen automatisch volgen en kaderen terwijl onbedoelde camerabewegingen worden verwijderd, wat resulteert in vloeiende en stabiele opnamen. De combinatie van functies en functionaliteit maken de Insta360 Flow tot een ideaal hulpmiddel voor reizigers die gedenkwaardige momenten van hun reizen op een professionele en probleemloze manier willen vastleggen.

Insta360 Flow
Insta360 Flow

Conclusie

Ga je op reis en wil je mooie beelden opnemen met jouw telefoon, dan is een gimbal zeker een aanrader. Vooral de genoemde modellen zijn makkelijk en compact om mee te nemen op reis. Beide modellen hebben hun eigen voordelen. In ieder geval kan je de volgende reis een volledig verslag maken alsof je een film opneemt.

Bekijk de Insta360 Flow productpagina voor meer informatie over de Flow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.teqclub.com bij WebwinkelKeur Reviews is 8.5/10 gebaseerd op 566 reviews.