Tips voor een onvergetelijke filmavond met je vrienden

Creëer een onvergetelijke filmavond

Tips voor een onvergetelijke filmavond met je vrienden én de XGIMI Elfin portable beamer. Een filmpje kijken doen we allemaal wel eens maar hoe zorg je er nu voor dat je van deze avond een onvergetelijke filmavond maakt. Om te beginnen heb je een XGIMI Elfin portable smartbeamer nodig en de overige ingrediënten voor een top filmavond leggen we uit in deze blog.

1 Bijzondere locatie

Film kijken die je waarschijnlijk meestal thuis op de bank. Neem de XGIMI Elfin eens mee naar een andere plek en organiseer je filmavond met vrienden. De Elfin is nog geen 20 bij 20 centimeter groot en maar 4,9 centimeter dik. En met een gewicht van 900 gram kun je wel stellen dat deze beamer makkelijk mee te nemen is. Oja, voor beschadigingen aan je lens hoef je niet bang te zijn. Hij is namelijk voorzien van een anti-scretch lensbescherming die het kostbaarste onderdeel van je beamer beschermt.

Neem je beamer bijvoorbeeld mee naar vrienden, organiseer een filmavond in de tuin of installeer hem op de rooftop van je appartementencomplex. Het enige dat je nodig hebt om film te kijken is een egale muur, het liefst zo licht mogelijk en zo egaal mogelijk. Ga je ’s avonds film kijken dan hoef je jezelf geen zorgen te maken of het beeld goed genoeg is. Met 90 ANSI Lumen is de XGIMI Elfin krachtig genoeg om in het duister te projecteren. Het formaat van je beeld bepaal je natuurlijk helemaal zelf. Projecties met een beelddiagonaal van 3 meter zijn geen enkel probleem voor deze kleine krachtpatser.

Tijdens het opstarten van de beamer zorgt deze er automatisch voor dat beeld wordt rechtgezet, obstakels worden vermeden en vertekening wordt gecorrigeerd. Dankzij de autofocus functie is het beeld binnen no-time scherpgesteld en klaar voor gebruik.

Let bij het uitkiezen van je locatie wel op de aanwezigheid van een stopcontact. De Elfin heeft namelijk geen interne batterij en werkt alleen via de AC-adapter. Heb je geen stopcontact tot je beschikking dan kun je het gebruik van een portable powerstation overwegen, dit is een soort powerbank met een geïntegreerd stopcontact.

https://cdn.shopify.com/s/files/1/0262/9838/4432/t/23/assets/hollywoodexperienceenpc-1631256289044.jpg?v=1631256308

2 Geluid via externe speaker(s)

De XGIMI Elfin is uitgerust met een Harman/Kardon speaker. Met twee speakers van 3 watt is dit ruim voldoende voor gebruik in de woonkamer of slaapkamer. Voor je outdoor filmavond heb je natuurlijk meer nodig omdat wind, verkeers- en omgevingsgeluiden ervoor zorgen dat het geluid van je film minder hoorbaar is. En goed geluid is erg belangrijk voor het beleven van een optimale filmervaring.

Via de 3,5mm jack-aansluiting aan de achterzijde koppel je de beamer eenvoudig aan een audiosysteem. Via een aux-kabel sluit je de beamer bijvoorbeeld aan op een bestaand audiosysteem of speaker.

Is er op de locatie geen geluidssysteem aanwezig dan is het een prima optie om het geluid van de beamer op een bluetooth speaker af te laten spelen. Klinkt ingewikkeld? Via het menu van het AndroidTV systeem kun je bluetooth accessoires met de Elfin koppelen. Zet je speaker in koppel modes (pairing) en breng een draadloze verbinding tot stand. Eenmaal gekoppeld wordt de audio via de speaker afgespeeld in plaats van de geïntegreerde Harman/Kardon speakers. Het bepalen van het volume kan via de XGIMI afstandsbediening of met de volumeknop op de speaker zelf.

3 WiFi hotspot

De XGIMI Elfin werkt op AndroidTV, dit biedt je tal van gratis apps en diverse streamingsmogelijkheden. Om van deze functies gebruik te kunnen maken heb je wel een WiFi verbinding nodig. Veel mobiele telecomaanbieders bieden tegenwoordig bundels met onbeperkt data. He jij dit ook dan hoef je dus niet in te zitten over de hoeveelheid data die je streamt en kun je jouw smartphone als WiFi hotspot gebruiken.

Heb je eenmaal een WiFi verbinding dan heb je via de Google Play Store keuze uit meer dan 5000 apps, waaronder o.a. Videoland, HBO, NPO en KPN. Film kijken via Netflix kan ook, lees dan wel even deze Netflix handleiding voor XGIMI beamers voordat je iedereen uitnodigt. Verder mirror je beelden van je laptop of tablet via de ingebouwde Chromecast.

Toch geen WiFi tot je beschikking? De Elfin heeft een USB aansluiting zodat je films vanaf een USB-stick kunt afspelen. Staat je lievelingsfilm op een DVD, Blueray of harddisk recorder dan biedt de HDMI aansluiting op de XGIMI Elfin zeker weten uitkomst. Via de HDMI-aansluiting achterop de Elfin zijn de mogelijkheden onbegrensd en sluit je spelcomputers, Dvd-spelers, Blu-ray spelers etc. aan. Het maakt eigenlijk niet uit welk apparaat je aan wil sluiten, als er maar een HDMI aansluiting op zit.

Bonus

Maak je filmavond helemaal compleet en nodig al je vrienden uit, zorg voor wat lekkers te eten en drinken en top dit alles af met wat relaxte zitplaatsen, sfeerverlichting en misschiel wel een lekkere barbecue. Je zult merken dat er na deze filmavond nog velen zullen volgen.

Note: Check voor je gaat beginnen met organiseren wel even wat de regels in jouw gemeente zijn.

Bekijk ook de XGIMI Elfin in onze webshop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.teqclub.com bij WebwinkelKeur Reviews is 8.5/10 gebaseerd op 566 reviews.