Wat is het verschil tussen de XGIMI Halo+ en MoGo Pro+?

Wat is het verschil tussen de XGIMI Halo+ en MoGo Pro+? In deze blog leggen we je alle verschillen uit en helpen we je bij het maken van jouw keuze. Met de Halo+ heeft XGIMI een mooie toevoeging aan het bestaande beamer assortiment gedaan. De Halo+ is een model dat op veel fronten beter en anders is dan de bestaande portable beamers van XGIMI. In deze blog ontdek je de verschillen tussen de XHIMI MoGo Pro+ en Halo+.

Beeldkwaliteit

Het grootste verschil tussen de XGIMI Halo+ en MoGo Pro+ is de beeldkwaliteit. Met 900 Ansi Lumen geeft de Halo+ een veel helderder beeld dan de MoGo Pro+. Deze heeft namelijk een lichtsterkte van 300 Ansi Lumen, dus drie keer zo laag.

Het verschil ga je vooral merken als je de beamer gebruikt in een ruimte met daglicht of waar zonlicht naar binnen schijnt. Waar de Halo+ bij daglicht een duidelijk beeld projecteert merk je dat de 300 Ansi Lumen van de MoGo toch te weinig is om een helder beeld te projecteren. Sluit je de gordijnen en gebruik je de beamer in een verduisterde ruimte dan heb je met beide beamers een goed en duidelijk beeld.

Naast een hoge lichtopbrengst zijn er een aantal interessante features op de XGIMI Halo+ waardoor beelden nog natuurlijker en realistischer wordt weergegeven. Zo zorgt HDR10+ ervoor dat je projecties nog diepere kleuren laten zien en door de nieuwe X-VUE 2.0 beeldverwerking zijn beelden nog helderder, hebben ze minder ruis en een verbeterde witbalans.

Voor de sportliefhebber heeft de Halo+ een nieuwe MEMC techniek aan boord. Deze techniek zorgt ervoor dat bij snel bewegende beelden het beeld gaat haperen en geen vertraging laat zien in snel bewegende beelden zoals sport.

Design

De Halo+ is de grootste beamer van de twee maar beiden beamers vallen nog steeds onder de categorie portable beamers. Met een gewicht van 1600 gram is de Halo+ zo’n 700 gram zwaarder dan de MoGo Pro+. Het verschil in formaat en gewicht is onder anderen te verklaren door de hogere accu capaciteit van de Halo+. En bij batterijen geldt nog steeds: “meer capaciteit = groter = zwaarder”.

Neem je de beamer mee in een rugtas of handbagage dan is het verschil in gewicht wat ons betreft verwaarloosbaar. Ook het verschil in formaat is niet doorslaggevend om voor een van de twee modellen te kiezen. Wat meteen opvalt als je beide beamers van voor ziet is de zilvergrijze afwerking van de Halo+ t.o.v. de MoGo Pro+ met zijn volledig zwarte behuizing. Verder zijn beide XGIMI’s voorzien van een geïntegreerde flip-stand in de bodem waarmee je de beamer gemakkelijk omhoog kunt richten.

Beide modellen beschikken over Harman/Kardon audio, de speakers van de Halo+ zijn in dit geval wel iets krachtiger.

Oplaadbare batterij

De batterijcapaciteit van de MoGo Pro+ is met zo’n 45Wh aanzienlijk lager dan de Halo+ met 60Wh. Kijken we naar de werkelijke gebruikstijd dan gaan ze beiden ongeveer even lang mee. Je zou zeggen dat de MoGo Pro+ met zijn zwaardere accu langer mee zou gaan maar doordat de Halo+ een sterkere LED-bron heeft verbruikt deze meer.

Van beide modellen kun je zeggen dat deze bij het kijken van een film zo’n 1,5 uur mee gaan. Zet je het beeld uit en gebruik je de beamers als bluetooth speaker dan is de levensduur ongeveer 5-6 uur voor beide beamers.

Gebruiksgemak

Automatische Keystone correctie is op beide portable projectors aanwezig. Wel heeft de Halo+ een kleine upgrade ondergaan waardoor deze minder vertekening geeft als de beamer niet helemaal recht voor het scherm wordt geplaatst. Dit verschil is wel minimaal te noemen.

Obstacle Avoidance is een functie die ervoor zorgt dat storende objecten in je beeld vermeden worden. Projecteer je beelden op een egale wand maar zit er een schakelaar precies aan de rand van het beeld? Dan zorgt de automatische obstakel vermijding ervoor dat het beeld net naast de schakelaar wordt geprojecteerd in plaats van er overheen. Deze functie is nog niet aanwezig op de MoGo Pro+.

De automatische kadreringsfunctie van de Halo+ zorgt ervoor dat je helemaal nergens meer op hoeft te letten. Maak je gebruik van een projectiescherm dan zorgt deze functie er namelijk voor dat je projectie beeldvullend wordt weergegeven en automatisch wordt aangepast aan het schermformaat.

Connectiviteit

in connectiviteit is geen verschil te ontdekken tussen de Halo en MoGo. USB, HDMI (ARC) en AC input zijn standaard op de achterzijde van de projector aanwezig. Omdat beide modellen op Android TV werken beschikken beiden over een ingebouwde Chromecast voor het draadloos streamen van beelden. Google Assistant zorgt ervoor dat de beamers via spraakbesturing kunnen worden bediend. Gebruik je liever de bluetooth afstandsbediening dan wordt deze standaard met alle XGIMI beamers geleverd.

De Halo+ heeft een upgrade ondergaan naar Android TV 10.0 en de MoGo Pro+ werkt nog op de 9.0 versie. In de praktijk lijken beiden erg op elkaar en zien wij geen direct voordeel in versie 10.0 t.o.v. de 9.0 versie.

Prijzen

Ten tijde van de introductie had de XGIMI MoGo Pro+ een verkoopadviesprijs van 649,- euro. De adviesprijs van de XGIMI Halo+ is op het moment van introductie 849,- euro.

Conclusie

Uitgaand van de adviesverkoopprijs op het moment van introductie is het prijsverschil tussen de Halo+ en MoGo Pro+ tweehonderd euro. Voor dit prijsverschil biedt de Halo+ een betere beeldkwaliteit dan de MoGo Pro+ en kan je de Halo ook bij dag- en zonlicht gebruiken. De speaker is iets krachtiger en zorgt daardoor voor iets meer beleving tijdens films, series e muziek. Ook op het gebied van gebruiksgemak presteert de Halo+ iets beter.

En dan het formaat. De MoGo Pro+ is kleiner en lichter in gewicht. Ga je op reis en is gewicht doorslaggevend dan is de MoGo de betere keuze. Maakt formaat en gewicht niet uit dan is de Halo+ de beste keuze.

Kortom; De XGIMI Halo+ heeft een betere beeldkwaliteit, beter geluid en is gebruiksvriendelijker.

Interesse in de producten bekijk dan de links hieronder:

XGIMI Halo+

Mogo Pro+

 

Verschil tussen de XGIMI Halo+ en MoGo Pro+ in specificaties

XGIMI Halo+ XGIMI MoGo Pro+
Optiek Soort beamer Portable beamer/ mini beamer Portable beamer/ mini beamer
Standaard resolutie 1920 x 1080(1080p) 1920 x 1080(1080p)
Compatible Resolutie 2K/4K 2K/4K
HDR10+ Ja Nee
X-VUE 2.0 Ja, (helderheid, kleur, ruis) Nee
MEMC Ja, 60 Hz Nee
3D Ja Ja
Projectietechniek DLP DLP
Beeldchip 0.33”DMD 0.23”DMD
Helderheid 900 ANSI Lumen 300 ANSI Lumen
Lens High Light Transmission Coated Lens High Light Transmission Coated Lens
Projectie Throw Ratio 1.2:1 1.2:1
Auto focus Ja Ja
Keystone correctie Automatisch, 45° horizontaal en 45° verticaal Automatisch, 40° horizontaal en 40° verticaal
Intelligente obstakel ontwijking Ja Nee
Automatisch scherm kadrering Ja Nee
Projectie methoden Voorwaarts, achterwaarts en plafond Voorwaarts, achterwaarts en plafond
Systeem RAM 2GB 2GB
opslag 16GB 16GB
Vertraging (game mode) 26,5 ms
Opstarttijd 6 seconde opstarttijd 6 sec
Speaker 2 x 5W Harman/Kardon 2 x 3W Harman/Kardon
Dolby Audio Ja Ja
DTS-HD Ja Ja
DTS Premium Sound Ja Ja
Systeem Android 10.0 Android 9.0
Google Assistant Ja Ja
Mirroring Chromecast built-in Chromecast built-in
Connectiviteit Input DC ARC (1x)
HDMI 2.0 (1x)
USB 2.0 (1x)
DC ARC (1x)
HDMI 2.0 (1x)
USB 2.0 (1x)
Output 3.5mm headphone (1x) 3.5mm headphone (1x)
WiFi Dual-band 2.4/5GHz, 802.11a/b/g/n/ac Dual-band 2.4/5GHz, 802.11a/b/g/n
Bluetooth Bluetooth 5.0/ BLE Bluetooth 4.2/ 5.0
Geluidsniveau < 30dB < 30dB
Voeding AC100-240V, 50/60Hz AC100-240V, 50/60Hz
Energieverbruik 90W 65W
Overigen Afmetingen 113.5 x 145 x 171.5 mm 146 x 105.5 x 94 mm
Batterijcapaciteit 59.4 Wh 44.6 Wh
Gewicht 1.6 kg 0.9 kg
Bluetooth afstandsbediening Ja Ja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.teqclub.com bij WebwinkelKeur Reviews is 8.5/10 gebaseerd op 553 reviews.