XGIMI: Mogo vs Mogo Pro vs Mogo Pro+ wat is het verschil?

XGIMI heeft in de laatste jaren veel verschillende beamers gemaakt. De XGIMI CC was een van de eerste draagbare beamers van XGIMI die je direct mee op reis kon nemen. De laatste jaren is XGIMI met nieuwe draagbare beamers gekomen. Deze serie werd genoemd de Mogo series en focust compleet op het draagbare aspect van de beamer.

Om deze beamers gaat het

Sinds de introductie van de Mogo heeft XGIMI 2 nieuwe beamers geïntroduceerd in de Mogo series. Deze blog laat je de verschillen zien tussen de huidige 3 Mogo modellen. Deze beamers zijn in alle opzichten uitstekend voor het gebruik, echter zullen er kleine verschillen tussen de modellen zitten die het net wat interessanter maken voor verschillende klanten. Wellicht bent u op zoek naar net die ene functies of wilt juist liever het standaard model. Via deze blog komt u erachter wat de verschillen zijn, zodat u met deze vergelijking de beste keuze kan maken.

Mogo vs Mogo pro vs Mogo Pro+: de vergelijking

De Mogo modellen lijken qua uiterlijk zeer op elkaar. Dit is terug te zien in het ontwerp dat vrijwel niet veranderd is veranderd sinds de eerste Mogo. Dat wilt niet zeggen dat er geen verschillen zijn, want onder de aluminium behuizing van de XGIMI Mogo zijn er toch verschillen. Ontdek hieronder de belangrijkste verschillen tussen de verschillende mogo modellen.

[Mogo] Een goed begin is de basis

De Mogo was het eerste model van de XGIMI beamers in de Mogo series. Het design van de Mogo is wat de andere latere modellen gebruiken als basis voor de beamer. Ook de Horizon beamer van XGIMI die gemaakt is voor thuis heeft wat weg van de Mogo. Met een zilveren mesh grill als body, heeft de Mogo wel iets weg van een speaker. Dit is belangrijk omdat een van de belangrijke verkooppunten van de Mogo is het geluid van Harman/Kardon. Door de drivers van Harman/Kardon te gebruiken heeft de Mogo een mooi diep geluid met de benodigde hoge tonen. Zeker ter vergelijking met andere kleine speakers schittert het geluid in vergelijking.

Met een gewicht van 0.9 kg en een grootte van ongeveer 20x10x10 cm is de Mogo ook geen beamer die snel in je zak stopt. Toch is de Mogo makkelijk om mee te nemen, omdat hij vanwege zijn vorm factor toch makkelijk in een tas kan of makkelijk in de handen  van de woonkamer naar de slaapkamer. Dit staat de gebruiker toe om overal gebruik te maken van de Mogo projector.

De draagbaarheid van de Mogo is toch best handig, met een helderheid van 210 ANSI Lumen. Op zich is dat voor een draagbare beamer zeker niet slecht. Het verplaatsen van de beamer naar een donkere ruimte wordt alleen maar makkelijker gemaakt dankzij het ontwerp. Met een resolutie van 540p (940×540) is de kwaliteit niet slecht, maar op een grote muur projecteren wordt niet snel aangeraden. Daarom is de Mogo ook meer geschikt voor kleine projecties.

Op de voorkant van de Projector vindt een projectie lens net boven de zilveren behuizing. Deze grote lens wordt gebruikt om de beelden op de muur te projecteren, maar er is een andere lens naast de projectie lens. Dit is de camera voor auto-focus. De Mogo maakt namelijk gebruik van autofocus. Zo hoeft u niet meer de scherpte van de lens handmatig in te stellen. In combinatie met de speaker, de hoogwaardige projectie en de autofocus geeft de beamer een premium gevoel.

Het laatste voordeel van de Mogo series ten opzichte van andere draagbare beamers is de mogelijkheid om apps te installeren op jouw beamer. De Mogo serie net als de nieuwe Horizon en Aura serie maakt gebruik van AndroidTV. Dit stelt gebruikers in staat om apps te downloaden en te gebruiken op de Mogo beamers. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een diavoorstelling app, Netflix app, Gemist app en een Google drive app. Hierdoor is meer mogelijk met de XGIMI beamers dan andere draagbare beamers.

[Mogo Pro] De verbetering in kwaliteit

De Mogo Pro is de opvolger van de Mogo en zoals de naam al zegt is dit een hogere versie dan de Mogo. Een van de belangrijkste verschillen van de Mogo Pro is de Full HD 1080P resolutie. Ten opzichte van de Mogo met 540P is dit het dubbele in scherpte, waardoor u zeker weet dat u die film op de gehele muur kan afspelen. Dit wordt door XGIMI ook wel True 1080 genoemd en geeft aan dat de technologie ervoor zorgt dat je daadwerkelijk de volledige 1080 kwaliteit heb. Veel oudere beamers hadden rond de randen een kleine afloop van pixels waardoor de randen er altijd vager uit zagen. Met de DLP techniek van XGIMI gebeurt dit niet en blijft het beeld scherp in alle hoeken en randen.

Daarnaast heeft XGIMI het besturingssysteem een update gegeven. Zo is het systeem beter beveiligt en geschikt voor nieuwe apps. Het uiterlijk van de Mogo is daarintegen niet aangepast of veranderd. De projectie lens en de autofocus lens zitten nog op dezelfde plek als de Mogo. Wat daarintegen wel veranderd is, is hoe de Mogo Pro omgaat met hoeken.

Keystone is de term gebruikt bij het bepalen van de hoeken van het beeld. Zo krijg je ondanks de hoek van een projector toch een recht beeld. In het verleden werd dit handmatig gedaan en was niet altijd even makkelijk om een goed beeld te krijgen. Gelukkig heeft de Mogo Pro daar een oplossing voor. Automatische Keystone is toegevoegd aan de Mogo Pro. Daarin kan je automatisch de verticale keystone laten aanpassen naar de juiste grootte (zie de video hieronder). De verticale keystone zorgt ervoor dat de korte zijde van het beeld worden rechtgetrokken. Daarnaast is het ook mogelijk om met gemak de horizontale keystone aan te passen via de instellingen.

Daarnaast beschikt de Mogo Pro over een verbeterde autofocus met meer dan 10.000+ autofocus punten, waardoor deze sneller kan scherpstellen dan de Mogo. Zo blijft het aanpassen van de beamer een gemak en niet een probleem. Neem rustig de Mogo Pro mee naar een presentatie, zonder je zorgen te maken over alle instellingen.

[Mogo Pro+] Een aanpassing in het model

De Mogo Pro+ heeft in vergelijking met de Mogo Pro een verandering gehad in het design. Alhoewel de behuizing nog identiek is aan de Mogo serie, heeft de Mogo Pro+ een nieuwe donkere kleur gekregen. Deze kleur geeft de Mogo Pro+ toch een betere premium look dan de witte kleur van de Mogo en Mogo Pro.

Volledig automatische Keystone. Waarin de Mogo Pro al een automatische verticale keystone had, heeft de Mogo Pro+ een volledig automatische keystone. Naast de verticale keystone kan de Mogo Pro+ dus ook de horizontale keystone direct aanpassen. Dit maakt het plaatsen van de Mogo Pro+ nog sneller en nog flexibeler dan de Mogo Pro, omdat de Pro+ ook onder een hoek kan staan.

Hoeken is ook een nieuwe toepassing op de Mogo Pro+. Onder het model vindt u een flip stand. Dat is een klein plaatje wat u omdraait om de Mogo Pro+ onder een hoek te plaatsen. Zo kan je met gemak de Mogo Pro+ op de woonkamer tafel plaatsen en de beamer schuin naar boven laten projecteren of zet hem op de grond om met gemak op een muur te projecteren.

Laserautofocus is ook een van de verbeteringen op de Mogo Pro+, aan de onderkant van de voorzijde zit er nu een extra sensor op de Mogo Pro+. Deze sensor zorgt ervoor dat de Pro+ gebruik kan maken van een zeer accurate laser autofocus. Dit is op dit moment van schrijven de snelste manier op om een vlak oppervlak de scherpte van het beeld te veranderen.

Conclusie

De Mogo beamers van XGIMI zijn geweldige producten om mee te nemen. Ze hebben allen eigen bijzonderheden waardoor ze toch van elkaar verschillen. Elk product een stapje omhoog. Voor meer informatie over onze XGIMI beamers op onze XGIMI pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.teqclub.com bij WebwinkelKeur Reviews is 8.3/10 gebaseerd op 553 reviews.