3 manieren om de Rayneo Air 2 aan te sluiten op jouw apparaten.

Hoe gebruik je de Rayneo Air 2 met jouw apparaten.

De Rayneo Air 2 is een XR glass ook wel bekend als extended reality glasses. Dit soort brillen projecteren een intern beeldscherm in de bril waardoor je wat je op scherm heb staan ook zichtbaar is in de bril. Zo kun je bijvoorbeeld je laptop aansluiten, je smartphone en een Nintendo Switch of Playstation. In deze blog beschrijven we hoe je de Rayneo Air 2 kan verbinden met de verschillende apparaten.

1. Computer en laptops

De Rayneo is zeer geschikt als extra beeldscherm of privéscherm op de computer. Dit werkt aan de hand van de USB-C poort die tegenwoordig op veel laptops is geïnstalleerd. Deze USB-C poort voorziet de bril van stroom en van beeld. Dit kun je altijd testen door een USB-C adapter naar HDMI op je pc aan te sluiten en te kijken of er beeld is op een tweede monitor. Wij raden altijd aan om te kijken of jouw laptop/pc ondersteuning biedt voor Video over USB-C.

Aansluiten op de computer

Aansluiten op de computer is gemakkelijk. Je gebruikt daarvoor de meegeleverde USB-C kabel in de doos van de Rayneo. Deze USB-C kabel heeft aan weerzijde een USB-C uitgang. De kant met de gebogen USB-C gaat in de bril en de rechte USB-C gaat in de laptop/pc. Daarna zal het scherm automatisch overschakelen.

  • Het beeld flikkert?
    • Dat komt mogelijk doordat de pc niet weet wat hij met de video-output moet doen. Op je laptop kun je de projectie knop indrukken of in de instellingen > Systeem > display. Bij de instellingen zie je een zwarte doos met daarin de aangesloten schermen. Rechtsonder dat zwarte blok zie verschillende opties. Wij raden 3 verschillende opties aan op basis van het doel.

Welke opties voor het beeld?

De bril dient als een extra scherm voor je computer. Hierdoor zal de computer hem ook behandelen als een extra monitor in plaats van iets specifieks als een bril. Bij de instellingen van je computer vind je verschillende opties om het delen van jouw monitor te regelen.

  • Je kan kiezen uit de optie:
    • Verlengen (Extend) waarmee je het beeld van de bril toevoegt als een extra scherm. De schermen zijn dan gesplitst en dienen als twee losse monitoren (als je standaard 1 scherm hebt).
    • Dupliceren (Duplicate) hiermee verdubbel je het beeld op je scherm en de bril. Wat je ziet op de bril zie je op het scherm en vice versa.
    • Alleen scherm 1/2, hiermee zie je enkel het beeld op de bril en zal het scherm van de computer worden uitgeschakeld. In deze modus kun je alleen door de bril kijken om het scherm te zien, zeer handig als je in het openbaar bent en je wilt bezig zijn met iets privé. Afhankelijk van je computer zal de bril scherm 1 of 2 zijn.

2. Aansluiten op je smartphone

De Rayneo Air 2 is naast de computer ook te gebruiken op je smartphone, en hoewel de een makkelijker dan de andere smartphone zullen wij hier bespreken hoe je de Air 2 gegarandeerd op je telefoon kan laten werken. Want laten we eerlijk zijn, een groot scherm vanaf je telefoon is de perfecte oplossing voor series kijken in de trein.

Ondersteunde telefoons

De perfecte aansluiting is op een telefoon die video over USB-C ondersteunt. Er zijn verschillende telefoons op de markt die direct video over USB-C ondersteunen. (Voor de complete lijst van telefoons die het op het moment van schrijven ondersteunen raden wij aan de product pagina te bekijken).

Aansluiten op een ondersteunde telefoon is zo makkelijk als de USB-C kabel inpluggen op je telefoon, hetzelfde als dat je zou doen met een oplader voor je telefoon. Daarna zal het beeld direct overschieten op het moment dat je de kabel aansluit.

Sommige telefoons beschikken over een Desktop modus, een soort modus waarin je telefoon zich gedraagt als een computer en de touchscreen een mousepad wordt. In dit geval kan je de telefoon net als een computer gebruiken.

Niet-ondersteunde telefoons

Er zijn een hoop telefoons op de markt waar geen directe video over USB-C output mogelijk is. Voornamelijk telefoons in het budget segment, maar ook duurdere modellen hebben deze ondersteuning soms niet. Toch is het mogelijk om het beeld van je telefoon door te sturen naar de Rayneo Air 2. Hiervoor maak je gebruik van de Portable adapter van Rayneo. Deze Portable adapter wordt niet standaard geleverd bij de bril en is los beschikbaar of in een bundel met de bril.

Dat gaat namelijk als volgt: Je sluit de portable adapter aan op de bril via de USB-C kabel van de bril. Er zit een klein icoon in de vorm van een bril op de adapter. Hierna gaat de portable adapter automatisch aan en een display komt op het scherm tevoorschijn. Daarna sluit je de telefoon aan op de adapter aan de hand van de USB-C kabel van de adapter. (er is bij de adapter ook een lightning kabel meegeleverd die je kan gebruiken voor je Apple apparaten).

Nadat de telefoon is aangesloten op de adapter zal er op de smartphone een beeld omhoog springen voor de opties (audio, MIDI, USB-overdracht, Foto overdracht en opladen). Voor de bril is het belangrijk dat geen optie wordt geselecteerd. Hierna opent er een melding naar een website. Deze website begeleidt je naar de app om gebruik te maken van de adapter. Nadat de app is geïnstalleerd, moet je de telefoon een keer los halen en weer opnieuw aansluiten. Nu krijg je een melding om de Miracast te starten en het beeld te delen naar de Air 2 bril. Vanaf dat moment zou je een beeld van je telefoon moeten zien op de bril (is dat niet het geval laat dan een reactie achter of neem contact op met de klantenservice).

3. Aansluiten op de Nintendo Switch

Het aansluiten van de Rayneo Air 2 op de Nintendo Switch is zeer gemakkelijk, dat is als je hem gebruikt voor onderweg. Speciaal voor de Nintendo Switch heeft Rayneo de Joydock gemaakt. Een speciale adapter voor de Switch waarmee je onderweg op de switch kan spelen met de Air 2. Het aansluiten van de Joydock op de Switch is zeer gemakkelijk.

Klem de Joydock vast aan de Switch aan de hand van de klem. Daarna sluit je de USB-C kabel van de Joydock aan op de Switch aan de onderkant. Zodra deze is aangesloten zal er een lichtje opbranden op de Joydock om informatie te geven dat hij is verbonden. Sluit nu de bril aan op de Joydock aan de hand van de USB-C kabel van de bril. Als alles goed werkt, zal je nu een beeld in de bril zien van de Nintendo Switch. (Hou er rekening mee dat de Switch in lock-modus automatisch uitgaat als je niet doorklikt naar het hoofdmenu, hierdoor zal het beeld zwart blijven tot je hem weer aanzet).

Tips en tricks

Een tip voor je telefoon is de helderheid verlagen. Om het beeld van je telefoon te verbergen, terwijl je iets aan het kijken bent, kan je de helderheid van je telefoon scherm helemaal omlaag zetten. De helderheid van de bril wordt namelijk onafhankelijk geregeld.

4 replies on “3 manieren om de Rayneo Air 2 aan te sluiten op jouw apparaten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.teqclub.com bij WebwinkelKeur Reviews is 8.4/10 gebaseerd op 559 reviews.