Wat zijn Gimbals en wat voegt het toe?

Het gebruik van Gimbals voor smartphones

Update: April 2023

Maak kennis met de nieuwe Gimbals zoals de Insta360 Flow gimbal in deze blog. Gimbals bestaan al een paar jaar op de markt, de meeste daarvan groot en zwaar. Denk bijvoorbeeld aan een DJI Ronin-S of Zhiyun Crane. Gimbals zijn een onmisbaar onderdeel geworden voor iedereen die video’s of foto’s maakt, of het nu gaat om professionele filmmakers, gelegenheidsvloggers of reizigers.

Deze apparaten hebben een verandering teweeggebracht in de manier waarop we opnamen maken door ons in staat te stellen vloeiende en stabiele clips te maken, behalve de omgeving waarin we filmen. Een voorbeeld hiervan is de Insta360 Flow, een nieuwe AI-gestuurde stabilisator die ontworpen is om de kwaliteit van smartphonevideo’s te verbeteren. Dit is slechts een van de eindeloze voorbeelden van de populariteit van gimbal stabilisatoren in de afgelopen jaren. In deze blogpost bespreken we waarom gimbalstabilisatoren onmisbare hulpmiddelen zijn voor contentmakers, en hoe ze een aanzienlijk verschil kunnen maken in de kwaliteit van je video’s of foto’s.

Wat zijn Gimbals?

Gimbals zijn een essentieel hulpmiddel voor iedereen die zijn beelden wil stabiliseren tijdens het filmen of fotograferen. Hoewel telefoons worden geleverd met ingebouwde stabilisatie, worden problemen zoals het rechtzetten van het beeld of verticale bewegingen niet aangepakt. Gimbals, aan de andere kant, kunnen de bewegingen van de telefoon stoppen en het beeld recht houden tijdens het lopen, wat leidt tot een compacte en professioneel ogende video die gemakkelijk kan worden gepost op sociale media.

Camera-gimbals zijn ook al enige tijd populair en werden eerst ontworpen voor grotere camera’s zoals professionele spiegelreflexcamera’s en filmcamera’s. In Hollywood worden ze vaak gebruikt om stabiele beelden te krijgen tijdens autoachtervolgingen door grote gimbals aan auto’s te bevestigen. Met de ontwikkeling van gimbal stabilisatoren voor smartphones kan iedereen nu professioneel ogende video’s maken zonder dure apparatuur.

Hollywood Gimbal car

Als u bijvoorbeeld op vakantie bent en beelden wilt maken van uw locatie, is een compacte gimbal het perfecte hulpmiddel om stabiele beelden van hoge kwaliteit te maken. De Insta360 Flow, een nieuwe AI-gestuurde volgstabilisator voor smartphones, is een uitstekende optie voor degenen die de videokwaliteit van hun smartphone willen verbeteren en tegelijkertijd willen genieten van het gemak van een compact en draagbaar apparaat. Gimbals zijn er in verschillende maten en ontwerpen en zijn essentieel voor iedereen die beelden van hoge kwaliteit wil maken, ongeacht de omgeving waarin ze filmen.

Hoe werkt een Gimbal?

Gimbals hebben ingebouwde motoren die 330 graden draaien om de as. Zo wordt de verticale beweging, horizontale beweging en diagonale beweging op één plek te gehouden. Vooral de horizontale en diagonale beweging is belangrijk tijdens het filmen. Hiermee blijft de telefoon gelijk met de horizon, zodat video’s altijd recht en stabiel zijn.

Gimbals bewegen namelijk in de tegenovergestelde richting als de bewegingen die gemaakt worden. Als de telefoon naar links draait, dan draait de Gimbal naar rechts met dezelfde snelheid.

Sommige Gimbals bieden ook extra functies aan zoals draadloos laden, daarmee kan een telefoon direct worden opgeladen zonder het gebruik van kabels. De gimbal fungeert dan als een draagbare powerbank, waarmee je snel en makkelijk de telefoon kan opladen.

Insta360 Flow

De Insta360 Flow is een kleine en opvouwbare gimbal die je makkelijk mee kan nemen op reis of bij een uitje. De Insta360 Flow is een AI-aangedreven tracking stabilizer voor smartphones die belooft je videokwaliteit een tandje bij te zetten. Het apparaat gebruikt geavanceerde AI-algoritmes om je bewegingen te volgen en te stabiliseren, wat leidt tot vloeiende en professioneel ogende beelden.

Insta360 Flow phone gimbal 3-axis stabilization comparison

De Flow is van zakformaat en gemakkelijk mee te nemen, waardoor het de perfecte tool is om onderweg video’s vast te leggen. Hij maakt via Bluetooth verbinding met je smartphone en met de bijbehorende app kun je de richting, kadrering en snelheid van je opnamen bepalen. De Insta360 Flow is uitgerust met een gyroscopische stabilisator die ongewenste bewegingen of schokken compenseert, zodat je opnamen stabiel en vloeiend blijven. Het AI-tracking systeem is ook ontworpen om onderwerpen in realtime te volgen, zelfs wanneer ze in en uit het frame bewegen.

Insta360 Flow phone gimbal AI tracking

Gebruikers kunnen ook de instellingen van de Flow aanpassen aan hun opnamebehoeften. Je kunt de volgsnelheid en gevoeligheid aanpassen en kiezen uit verschillende volgstanden, waaronder fixed-point en traject tracking. De Flow kan objecten en mensen volgen, waardoor hij ideaal is voor het filmen van actiesporten of snel bewegende scènes. De AI-algoritmes kunnen ook gezichtskenmerken detecteren, waardoor het gemakkelijker wordt om een onderwerp scherp te houden en hun bewegingen te volgen.

Insta360 Flow phone gimbal 1-step rapid deploy

De Insta360 Flow is een uitstekende optie voor content creators die professioneel ogende video’s willen produceren zonder dure apparatuur nodig te hebben. Het is gemakkelijk te gebruiken, betaalbaar en biedt enkele geavanceerde functies die je video’s naar een hoger niveau tillen. Kortom, de Insta360 Flow is een compacte en krachtige AI-aangedreven tracking stabilizer die belooft gebruikers te voorzien van vloeiende en professioneel ogende beelden. Met zijn geavanceerde functies en aanpassingsmogelijkheden is het een ideaal hulpmiddel voor content creators die de perfecte opname willen maken op hun smartphones.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.teqclub.com bij WebwinkelKeur Reviews is 8.6/10 gebaseerd op 560 reviews.