Insta360 ONE X2 vs ONE RS: Welke 360 actioncam past bij jou?

Als je op zoek bent naar de beste 360 graden actioncam kijk dan niet verder dan de Insta360 camera’s die wij hier vandaar beschrijven. Als het aankomt op kleine camera’s met krachtige 360 graden mogelijkheden dan is Insta360 de nummer 1 voor de consumenten elektronica. In deze blog bespreken wij de Insta360 ONE X2 en ONE RS.

Beide camera’s zijn in veel wijze hetzelfde, maar er zijn belangrijke verschillen waardoor de ene camera beter bij uw doelstellingen past dan de andere. Om het kort samen te vatten: De Insta360 ONE RS is een alles-in-één-tool met verwisselbare 360- en groothoeklenzen, terwijl de Insta360 ONE X2 een krachtpatser op zakformaat is die gespecialiseerd is in 360-opnamen.

Hieronder hebben wij een tabel van Insta360 die duidelijker de verschillen aangeeft.

 

Functie Insta360 ONE X2 Insta360 ONE RS 
360 Video Resolutie 5.7K 360 Lens: 5.7K
Groothoek Video Resolutie 2560×1440 (Steady Cam Mode) 4K Lens: 4K
1-Inch Lens: 5.3K
Foto Resolutie 18MP 4K Lens: 48MP
1-Inch Lens: 19MP
360 Lens: 18MP
FlowState Stabilizatie & Horizon Lock
Invisible Selfie Stick
AI Editing (Shot Lab, Deep Track 2.0, Auto Frame)
Waterdicht
✓ IPX8 tot 10m ✓ IPX8 tot 5m
Microfoon 4x
Ambisonic and stereo audio
3x
Stereo audio
Batterij 1630mAh Standaard: 1445mAh
Boosted Battery: 2380mAh
Loop tijd
80 minutes 4K Boost Lens: 75 minuten
360 Lens: 82 minuten
1-Inch Lens: 84 minuten
Video Codering H.265, H.264 H.264
Scherm kleuren touchscreen draaibare, kleuren touchscreen
Webcam Modus
Live Streaming ✓ 360 Lens

Kiezen tussen ONE X2 of ONE RS

Bij het kiezen tussen de Insta360 ONE X2 vs ONE RS zal de beslissing uiteindelijk afhangen van het soort camera dat je zoekt en waarvoor je de camera gaat gebruiken. Voor sommige consumenten is de Insta360 ONE X2 misschien een betere keuze, terwijl de Insta360 ONE RS voor anderen misschien beter is.

Laten we eerst eens kijken naar wat er gelijk is tussen de camera’s. Dankzij de 360-graden opnamemogelijkheden van beide camera’s kun je in alle richtingen filmen. je zult nooit een opname missen en je hebt niet eens een cameraman of drone nodig om bijzondere beelden te maken. Bevestig gewoon de ONE X2 of de ONE RS 360 Lens op de Invisible Selfie Stick en hij verdwijnt automatisch in je video. Zoals je kan zien in deze video:

Daarnaast zijn er ook een paar extra functies die beide camera’s gemeen hebben. Zo kan je met de ONE X2 en ONE RS:

  • 360 graden beelden schieten in 5.7K.
  • Horizontale lock voor het vastzetten van de horizon in filmbeelden.
  • Super stabiel filmen met Insta360’s Flowstate stabilization
  • Livestreamen in 360 graden
  • De camera’s gebruiken als een webcam.

Deze functies zijn voor beide camera’s hetzelfde. Als je deze doelen als focus heb kijk dan goed naar de volgende onderdelen om jouw keuze makkelijker te maken.

Gemak of flexibiliteit?

Ben je op zoek naar een toestel op zakformaat die direct klaar is om te gaan filmen? Of zoek je naar de ultieme flexibiliteit om altijd en overal opnamen te kunnen maken?

In het eerste geval past de Insta360 ONE X2 dankzij zijn verticale vorm perfect in de hand of broekzak. Zet hem aan en begin meteen met fotograferen/filmen. Je kunt hem zelfs zonder hoes tot 10 meter onder water meenemen, waardoor hij op vakantie zeker goed gebruikt kan worden. Daarnaast beschikt de ONE X2 ook over een ingebouwd ¼” bevestigingspunt zodat je je selfie stick of andere accessoires er direct op kunt schroeven.

Bij de Insta360 ONE RS moet je iets meer instellen als je wilt wisselen tussen de lenzen, als je het vergelijkt met het gemak van de ONE X2. Maar als je met één apparaat zowel onmogelijke 360-opnamen als wel ultra-high-res 5,3K-opnamen bij weinig licht wilt maken, dan biedt de Insta360 ONE RS de ultieme flexibiliteit. Je moet de meegeleverde montagebeugel gebruiken om de ONE RS aan een selfie-stick te bevestigen of wanneer je hem tot 5 meter onder water gebruikt. Dat is bij de ONE RS makkelijker gemaakt dankzij de enkele knop voor het openen en sluiten van de behuizing.

Traditionele groothoekkwaliteit

360 graden beelden zijn gaaf om naar te kijken en kunnen vaak een bijzondere impressie achterlaten. Toch wil je ook meer dan alleen 360 graden opnamen maken en wil je bijvoorbeeld de standaard groothoek foto’s schieten.

ONE RS

De Insta360 ONE RS biedt dankzij de verwisselbare lenzen de hoogste resolutie groothoekopnamen. Het is echt als twee (of zelfs drie) camera’s in één – verwissel gewoon de 360 Lens voor een groothoeklens. Voor 4K-resolutie kun je de ONE RS Twin Edition aanschaffen, die bestaat uit de 4K Boost Lens en de 360 Lens. De 4K Boost Lens is de beste keuze als je op zoek bent naar een robuuste actioncam. Daarnaast beschikt de ONE RS ook over een 1-inch sensor module die meer gericht is op professionele beelden.

Je kan dan de Expert Edition overwegen, die de 1-inch groothoeklens bevat die in samenwerking met Leica is ontwikkeld, en de 360 lens module. De 1-inch sensor van de lens maakt video-opnamen in 5,3K-resolutie en biedt de beste beeldkwaliteit bij weinig licht. Dankzij de grotere sensor krijgt het beeld meer dynamisch licht waardoor de foto’s er beter uitzien.

ONE X2

Met de Insta360 ONE X2 heb je ook de mogelijkheid om groothoekopnamen te maken met de “Steady Cam-modus”, hierdoor maak je slechts met één van de lenzen een foto. Je kunt opnamen maken tot 2560×1440 afhankelijk van hoe je de opnamen gaat gebruiken. Het is iets handiger in vergelijking met de ONE RS als je gewoon wilt richten en fotograferen zonder een lensmodule te hoeven verwisselen.

De montage workflow

Zowel de ONE X2 als de ONE RS maken gebruik van dezelfde AI-aangedreven Insta360 mobiele app en Insta360 Studio desktopsoftware. Dit is software waarmee je makkelijk en snel beelden kan aanpassen om ze op social media te plaatsen.

Vergeleken met andere 360-actiecamera-apps op de markt, wordt de Insta360-app het vaakst bijgewerkt met AI-gestuurde functies. Een groot onderdeel hiervan is Shot Lab, een continu bijgewerkte verzameling van one-tap sjablonen die gebruikmaken van de nieuwste en beste 360-bewerkingstechnieken. Zowel ONE X2- als ONE RS-makers kunnen alle dezelfde Shot Lab-sjablonen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de volgende effecten die je met slechts 1 klik kan toepassen:

  • Stop Motion Mix: Deze stop motion-sjabloon laat het lijken alsof je op magische wijze door verschillende scènes loopt.
  • Shadow Clone: Dit sjabloon kloont uw lichaam, behoudt uw bewegingen en elimineert de noodzaak voor maskering of moeizame bewerking.
  • Fly Lapse: Deze template voegt barrel rolls en speed ramping toe aan je footage om de vlucht van een FPV drone na te bootsen.

Kijk bijvoorbeeld maar naar de video hieronder om te zien wat je kan doen met Shotlab:

Als laatste de prijs

Kijk bij onze Insta360 pagina voor de huidige prijzen van de modellen

Het modulaire ontwerp van de Insta360 ONE RS biedt een groot potentieel voor hardware-upgrades in de toekomst. Je kunt de ONE RS zien als een systeem – een verzameling lenzen, processors en batterijen die op elk moment kunnen worden verwisseld of vervangen. Heb je een grotere batterij nodig, dan kan je bijvoorbeeld de boosted battery base kopen of in de toekomst een grotere capciteit batterij aanschaffen. Meer prestaties bij weinig licht dan verwissel je 4K Boost Lens voor de 1-Inch lens module.


Meer vragen onze producten? neem dan contact op met de klantenservice voor meer informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.teqclub.com bij WebwinkelKeur Reviews is 8.4/10 gebaseerd op 559 reviews.